Елена Кабасакалова

Елена Кабасакалова

Актриса

Елена Кабасакалова е родена на 14.05.1973г. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър” в класа на проф. Здравко Митков.

От 1999 година е щатна актриса в Драматичен театър-Пловдив. Някои от по-значимите й роли на пловдивска сцена са Дечка в „Свекърва” от Антон Страшимиров, реж. Мариус Куркински, Жената на Леонардо в „Кървава сватба” от Лорка, реж. Мариус Куркински, Булката в „Малки комедии” от А. П. Чехов, реж. Мариус Куркински, Жената в „Отвътре” – авторски спектакъл на Боян Иванов, Елена в „Сън в лятна нощ” от Шекспир, реж. Петър Кауков, „BaiGanyo” по Алеко Константинов, реж. Петър Кауков, Петра в „Обществен враг” от Хенрик Ибсен, реж. проф. Здравко Митков, Катерина Ивановна в „Братя Карамазови” от Достоевски, реж. Иван Радоев, Здравка в „Инструкции за оцеляване в извънредни ситуации” от Камен Донев, реж. Крикор Азарян, Юлинка в „Доходно място” от Островски, реж. Иван Урумов, Момичето в „Истанбулска история” от Тунджер Джюдженоглу, реж. Пламен Панев, Кристине в „Куклен дом“ от Хенрик Ибсен, реж. Крис Шарков, Берта в „Бурунданга“ от Жорди Галсеран, реж. Атанас Атанасов, Нина в „Сестри Палавееви“ по Алек Попов, реж. Елена Панайотова.

Номинация за награда „Икар“ 2017 в категория „Поддържаща женска роля“ за ролята на Липа в „Майка“ от Горки, реж. Маргарита Мачева

Loading...