Игри в задния двор

от Една Мазия

Театър София - гр. София

Loading..

ОПИСАНИЕ

Превод: Жозеф Бенатов
Режисьор: Николай Поляков
Ас. режисьор: Боян Арсов
Сценография: Петя Боюкова
Хореография: Александър Манджуков
Композитор: Емилиян Гацов

Участват: Елеонора Иванова, Даниел Кукушев, Денислав Маринчев, Рафаел Бижев, Димитър Стойнов

История по действителен случай, която разказва за сблъсъка между желанията, страстите, младежкия порив, сдържаност и невъздържаност на подрастващи детски умове. Какво може да се случи в задния двор, когато 15-годишната Двори, загубила на 5 години своя баща, среща четири момчета?

Тя търси предизвикателства и опасности в най-тъмните места. Люшка се между детска наивност, сексуален порив, наивна романтичност, объркани страсти в търсене на липсващи в детството й обич и внимание.

Страхът от изоставяне сякаш я подтиква към на пръв поглед детска невинна игра с четирите момчета. Но тази игра няма ли да се превърне в съдбовен жезъл за тях или доведе до престъпление? И кой ще е виновен? Дали ако едната страна е невинна, другата непременно е виновна?

Пиесата ИГРИ В ЗАДНИЯ ДВОР на авторката Една Мазия е пълна с обрати. Тя не обвинява едната или другата страна в конфликта, докато разказва за оттласването от детството към порива на бушуващите тийнейджърски страсти. Истината е в постоянен разрез с представите на зрителите.

“И макар да съм се отдалечил във времето от тези страсти, почувствах странна увереност, че разбирам и мога да разкажа интересно този сюжет”, споделя режисьорът на представлението Николай Поляков. “Никога няма да разгадая докрай как се случва обвързаността ми с един текст. Понякога като внезапно влюбване, друг път трудно - като навлизане в непозната местност без нито една насочваща табела”, пояснява той.

Новото експресивно лице на българското кино Елеонора Иванова, която е част от трупата на театър СОФИЯ, е в образа на момичето с разпилян детски ум – Двори.