Място, наречено другаде

от Яна Борисова

Гостуват Контраплан и Арт театър

Предстоящи представления

Няма предстоящи събития

ОПИСАНИЕ

Режисьор - Димитър Коцев – Шошо
Текст - Яна Борисова
Сценография и костюми - Елис Вели
Музика - Милен Кукошаров
С участието на: Боряна Братоева и Петър Антонов

Режисьорът Димитър Коцев – Шошо и великолепните актьори Боряна Братоева и Петър Антонов ни въвличат в една изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. Това е една от последните пиеси на Яна Борисова, която определя това произведение като „един от най-добрите текстове, които съм писала“.

„Място, наречено Другаде“ е наградена с Икар 2023 и Аскеер 2023 за драматургия; Боряна Братоева за главна женска роля и Димитър Коцев Шошо за режисура на Наградите за принос към творческите индустрии.

Действието ни отвежда в сградата, където живее Денис - бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще. След драматична любовна раздяла с жената, която той нарича „любовта на живота ми“ Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите, и се отдава на пиене и самосъжаление. По стечение на обстоятелствата, в апартамента до него, се нанася младата актриса Мия, която без да се съобразява с нищо друго освен със собствената си потребност да контактува, да споделя и да живее активно, нахълтва в живота на Денис и всичко се променя и за двамата. След известна съпротива, Денис се сприятелява и привързва към момичето и без той да усети тя става неговия спасителен пояс, източник на вдъхновение и желание за живот. От своя страна Мия намира истински приятел с богат емоционален опит и мъдрост от каквито всеки млад човек има нужда в процеса на порастването си.