Чаплин пианисимо

Loading..

ОПИСАНИЕ

Синът на Чарли Чаплин Юджийн представя лично „Чаплин пианисимо“ в България

За първи път в България концертът-спектакъл „Чаплин пианисимо“, посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин ще бъде представен в - София, на 10 юни в зала „България“, на 12 юни в Пловдив, Драматичен театър и на 15 юни във Варна във ФК, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“.
Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори.

В него звучи музика от филми като „Модерни времена“, „Великият диктатор“, „Хлапето“, „Златна треска“ и „Светлините на рампата“.

Петото дете на великия артист Юджийн Чаплин пристига в България заедно със световно известният композитор Жан-Паскал Бентюс и пианиста от Националната висша консерватория „de Musique de Paris“ Силвен Моризе. Тримата ще разкажат живота и творчеството на Чаплин чрез музиката му.

Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си баща и ще припомни лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното му наследство.
Мултимедийният музикален спектакъл „Чаплин пианисимо“ е показан с голям успех по целия свят.

Създателите на шоуто искат да представят по атрактивен начин изключителното филмово и музикално наследство на великия комик.
Още в началото на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да създава музикални теми, които дават ритъм на сцените във филмите с негово участие. Постепенно той създава цели музикални партитури, които са важна част от въздействието на филмите му.

„Баща ми държеше да контролира изцяло процеса по създаването на един филм – от сценария, през кастинга до музиката, която звучи е него“, споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава свързан с музикалния бизнес.