Съвсем проста история

от Мария Ладо

Гостува ДТ-Бургас ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „АДРИАНА БУДЕВСКА“ – БУРГАС

Предстоящи представления

Няма предстоящи събития

ОПИСАНИЕ

от МАРИЯ ЛАДО
превод АНАСТАС ПОПДИМИТРОВ
постановка БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ
музика МАРИАН НЕЧАК

с участието на актьорите: ЗОРНИЦА КОНСТАНТИНОВА, ДИМИТРИНА ТЕНЕВА, ИВАН ГРИГОРОВ, АСЕН ЛОЗАНОВ, ИВАН САВОВ, НЕВЕНА ЦАНЕВА, ПЕПА НИКОЛОВА, СТОЯН ПАМУКОВ, НИКОЛА ПАРАШКЕВОВ

Музикална драма, мелодрама, моралите? Затруднявам се да определя съвсем точно жанра на пиесата на украинската авторка Мария Ладо – „Съвсем проста история“. Но от доста години тя се играе на много европейски и световни театрални сцени и неизменно получава горещото одобрение на публиката и дълъг сценичен живот. Само дето авторката много умело е вплела в сценичното действие хора и животни. Животни, които винаги отиват на небето и хора, за които това не винаги е така. И на фона на безусловния морал на животните, успява да постави много въпроси за нас, хората – доколко десетте божии заповеди успяват да регулират съвременния ни живот, доколко сме способни да обичаме, да сме толерантни към различните, да живеем като общество. Всъщност една не толкова проста история.

Освен основната част на трупата, на сцената отново ще видите прекрасната Тони Димитрова, а великолепната музика към спектакъла е сътворена от гост композитора Мариан Нечак.

Приятно гледане. И не плачете много. Накрая младенеца се ражда, вали сняг и всичко става бяло и чисто. И това не е просто хепиенд. Не е просто театър. Аз вярвам, че е възможно.