И все пак, Живота е прекрасен

по пиесата “Самоубиецът” на Николай Ердман

Гостува Théatro отсам канала – гр. София

Loading..

ОПИСАНИЕ

режисьор Александър Морфов
сценография и костюми Татяна Димова
музика Асен Аврамов

Участват: Камен Донев, Рени Врангова, Светлана Янчева, Иван Бърнев, Албена Колева, Руси Чанев, Валентин Танев, Валери Йорданов,
Никола Додов, Линда Русева, Иванка Шекерова, Даниел Кукушев, Александра Костова, Цветан Апостолов, Румен Троев

„И все пак, Животът е прекрасен“ – спектакъл, който преосмисля границите на театралното изкуство, вдъхновен от една от най-значимите пиеси на руската литература – „Самоубиецът“ на Николай Ердман.

Тази пиеса, която беше подложена на най-дългата забрана от комунистическата цензура в историята – цели 60 години, е символ на духовната съпротива и творческата непокорност. Наречена „Ревизорът на 20-ти век“, тя поставя Ердман наравно с великия Гогол, а Осип Манделщам ни напомня за нейната дълбока човечност и способност да открива светлина дори в най-мрачните моменти.

Александър Морфов, с неподражаемия си талант и визия, преобразява този драматургичен текст в карнавално-театрално събитие, което е обявено за „най-смешният и най-тъжен спектакъл, създаван през последните 30 години на българската сцена.“ Това не би било възможно без магията на Камен Донев и невероятната група от български актьори, чието участие вдъхва живот и емоция във всяка сцена.

Спектакълът обещава на публиката не само вълнуващо театрално преживяване, но и пътешествие през дълбочините на човешката душа, където смехът и сълзите се срещат, за да разкажат една вечна история за силата на живота и надеждата.