Новини

Театрално изложение

15 април 2024, 05:00

Драматичен театър - Пловдив полага основите на първото театрално изложение на 15 и 16 юни 2024 година.

Изложението ще има за своя основна кауза да даде възможност на творци да представят свои работни проекти пред ръководните екипи на професионалните театри в България.
Форумът ще се провежда ежегодно в края на театралния сезон и ще съдържа две основни събития.

I. Първият ден ще бъде посветен на младите творци, техните проекти и публичното им представяне пред ръководните екипи на драматичните театри в България, с цел тяхна професионална реализация през следващата календарна година.
Условията за кандидатстване изискват изпращането на следните документи:

  • описание на проекта (до четири страници, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12 (Font size), междуредие 1,5 (Line spacing);
  • творчески биографии на екипа;
  • приблизителен финансов план за реализация на проекта;
  • връзки за контакт – телефон и имейл.
    При желание могат да бъдат представени допълнителни визуални материали към проекта.
    Крайният срок за кандидатстване е 17 май (включително).

До публичното представяне и събеседване с ръководните екипи на професионалните театри ще бъдат допуснати до 15 проекта, а авторите им ще бъдат уведомени за това в срок до 4 юни (включително).
Първоначалният подбор за съответствие на проектите, съгласно изисканите параметри, ще бъде осъществен от комисия на Драматичен театър - Пловдив.
Ръководството на театъра апелира кандидатите да не изпращат по имейл обемни файлове и насърчава предоставянето на линкове към сайтове или облачни пространства с качени снимкови или видео материали. Файлове, изпратени чрез временни линкове към сайтове за изпращане, няма да бъдат разгледани.

Адрес за изпращане на проекти - dtp@dtp.bg.

II. Вторият ден на театралното изложение ще бъде посветен на годишна среща на ръководните екипи на драматични театри. Тя ще засяга актуални въпроси на театралния мениджмънт в България.

Вярваме в доброто бъдеще на театъра и желаем успех на всички кандидати!