Новини

Театърът обявява конкурс за служител "Сценичен гардероб"

10 май 2022, 12:51

Драматичен театър – Пловдив обявява конкурс за служител „Сценичен гардероб“. Кандидатите трябва да притежават отлична комуникативност, дискретност, качества и характер за работа в екип, да са отговорни, да имат отношение към дрехите и да умеят да ги поддържат в естетичен вид.

Театърът предлага постоянен договор след изпитателен срок. Пълно ненормирано работно време. Графикът на работа е съобразен с програмата на репетиции, представления и турнета. Работата изисква пътувания (с организиран от театъра транспорт).

Основни отговорности и задължения на служител „Сценичен гардероб“:

  1. Отговаря за изправността, експлоатацията, поправките, почистването и съхранението на костюмите и костюмните аксесоари, както и на всички предоставени му уреди, инструменти и пособия.
  2. Почиства (пере, суши, глади, понякога носи на химическо чистене) и поддържа костюмите на дамски и мъжки сценичен гардероб.
  3. Грижи се за правилното съхранение и стопанисване на всички костюми и костюмни аксесоари.
  4. Отговаря за доброто подреждане на театралните гардеробни складове.
  5. Следи за целостта и естетичния външен вид на костюмите, като при необходимост координира ремонта им с Шивашко ателие. Когато ситуацията налага това, сам извършва дребни ремонти по костюмите.
  6. Подготвя и представя за транспортиране театралния гардероб преди и след турне.
  7. За репетициите и представленията подготвя необходимите за актьорите костюми, обувки и личен реквизит към костюма и ги пренася до гримьорните или сцената.
  8. Помага на актьорите при обличането им и при подготовката им за представление и репетиции с определените за спектакъла костюми, обувки и личен реквизит.
  9. По време на представления и репетиции бързо, точно и в определеното време помага при извършването на преобличания и други промени, свързани със сценичния гардероб.
  10. След края на репетиции и представления освобождава сцената или репетиционната зала, като пренася, комплектова и подрежда костюмите и прилежащите им аксесоари.

Изисквания за заемане на длъжността:

  1. Минимум средно образование.
  2. Опит на сходна позиция е предимство.

Краен срок за кандидатстване: 30 май 2022 г. Ще се разглеждат само кандидатури със CV и кратко описание на мотивацията за заемане на обявената позиция. Очакваме Вашите кандидатури на hr@dtp.bg.