Новини

Най-гледаният български спектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество” отбелязва 300-ното си представление

23 януари 2012, 22:08

kamen_donevНа 27 януари Камен Донев ще представи за 300-ен път „Възгледите на един учител за народното творчество”. Премиерата на моноспектакъла на драматурга-актьор-режисьор се състоя на 16 октомври 2007 година и оттогава се играе ежемесечно при изключителен успех както на сцената на продуцента – Драматичен театър-Пловдив, така и в Сатиричния театър в София. Най-гледаният театрален спектакъл в България гастролира в десетки български градове, включително и на откритите театрални пространства в Пловдив (Античен театър), Бургас, Варна, Русе и Добрич, в Двореца на културата и спорта във Велико Търново и в Спортна зала – Стара Загора. Камен Донев е единственият изпълнител, препълнил зала 1 на НДК цели 7 пъти, при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал „Балканско театрално пространство”), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел.
От престижния Международен театрален фестивал „Золотой Витязь” в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната:

  • „Комедиен хит на сезона” – Казанлък 2008 – награда на публиката за спектакъл;
  • Международен фестивал „Друмеви театрални празници” – Шумен 2008 - награда за мъжка роля;
  • Международен театрален фестивал “BGMOT” 2008 – Габрово - награда за мъжка роля;
  • Националет фестивал на малките театрални форми – Враца 2008 - трета награда за мъжка роля и наградата за най-музикален и пеещ актьор;
  • „Балкански театрални европортрети” – Благоевград 2008 - награда за мъжка роля и награда на публиката за спектакъл
  • Награда „Любимец 13” – Димитровград 2009 за спектакъл.

Най-голямото признание за спектакъла остават неговите 171 520 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.