Деница Димитрова

Denitza Dimitrova

Administrative Director

Деница Димитрова завършва ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив с английски език. Следва в University of Southern Мaine, САЩ, където завършва специалност Communication. Завършва магистратура по „Управление на човешките ресурси“ в Пловдивски университет „П. Хилендарски“. От 2006 г. е заместник-директор на Драматичен театър-Пловдив. Предишният й професионален опит е в сферите на администрацията и маркетинга, както в чужди организации, така и в големи български компании.

Деница Димитрова е преводач на пиеси от английски език, сред които „Портретът на Дориан Грей“ – сценична адаптация на Мерлин Холанд и Джон О’Конър, „Събуди се“ от Ерик Богосян, „Анна в тропиците“ от Нило Круз, „Най-бързият часовник във Вселената“ от Филип Ридли, „1984“ – сценична адаптация от Майкъл Джийн Съливан, „Амадеус“ от Питър Шафър.

Управление на проекти:
– Ръководител на проект по програма ФАР „Създаване и управление на дневен център за възрастни хора на пенсионна възраст в с. Старосел – община Хисаря“;
– ПР на проекта „Европейска Одисея 2019: Пътуващият човек“ – част от официалната програма на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата;
– Координатор на театралния проект „Куфарите“, реж. Недялко Делчев – един от мащабните проекти, част от пътуващата културната платформа за изкуства „Black/ North SEAS“, финансирана от програма „Култура 2007-2013“ на ЕС.