Елена Кабасакалова

Актриса

Елена Кабасакалова е родена на 14.05.1973г. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър” в класа на проф. Здравко Митков.

От 1999 година е щатна актриса в Драматичен театър-Пловдив. Някои от по-значимите й роли на пловдивска сцена са Дечка в „Свекърва” от Антон Страшимиров, реж. Мариус Куркински, Жената на Леонардо в „Кървава сватба” от Лорка, реж. Мариус Куркински, Булката в „Малки комедии” от А. П. Чехов, реж. Мариус Куркински, Жената в „Отвътре” – авторски спектакъл на Боян Иванов, Елена в „Сън в лятна нощ” от Шекспир, реж. Петър Кауков, „BaiGanyo” по Алеко Константинов, реж. Петър Кауков, Петра в „Обществен враг” от Хенрик Ибсен, реж. проф. Здравко Митков, Катерина Ивановна в „Братя Карамазови” от Достоевски, реж. Иван Радоев, Здравка в „Инструкции за оцеляване в извънредни ситуации” от Камен Донев, реж. Крикор Азарян, Юлинка в „Доходно място” от Островски, реж. Иван Урумов, Момичето в „Истанбулска история” от Тунджер Джюдженоглу, реж. Пламен Панев, Кристине в „Куклен дом“ от Хенрик Ибсен, реж. Крис Шарков, Берта в „Бурунданга“ от Жорди Галсеран, реж. Атанас Атанасов, Нина в „Сестри Палавееви“ по Алек Попов, реж. Елена Панайотова.

Номинация за награда „Икар“ 2017 в категория „Поддържаща женска роля“ за ролята на Липа в „Майка“ от Горки, реж. Маргарита Мачева

Може да гледате в:

Руски мармалад. PostChekhov от Людмила Улицкая
Анна в тропиците от Нило Круз
Боряна от Йордан Йовков
Възвишение по романа "Възвишение" на Милен Русков
Сестри Палавееви по едноименния роман на Алек Попов
Майка от Максим Горки
Турбуленции по текстове на Камен Донев